ANIMALIZAM – master class za glumce, plesače i scenske izvođače

Voditelj: David Greeves (VB)
Organizator: Histeria Nova
Mjesto: Slavonija vertikalni trening centar, Đakovo
Vrijeme: 28. travnja 2023., od 15:00 – 20:00 h
Trajanje: 4 h + razgovor s polaznicima (točan termin fleksibilan)

Animalism

INFO

Radionica koristi animalizam kao alat za razvoj karaktera glumaca. Namijenjena je za glumce, plesače, scenske umjetnike i one koji su zainteresirani za fizički utjelovljeni i transformacijski rad. Radionica se sastoji od dva dijela u trajanju od 2h za svaki dio. Vježbe su fizički zahtjevne, izazovne i traži se potpuna angažiranost tijela i uma s puno rada na podu. Biti će uključeni tehnički i kreativni zadaci koji će se kognitivno i somatski usredotočiti na to kako se obrasci kretanja mogu promijeniti te kako bi se, sukladno tome, promijenila i percepcija animalnog tijela odnosno ne-humanoidnog bića.

Cijena radionice po polazniku: 50 EUR (377 kn).
U cijenu je uključen i slobodan ulaz za 29. travnja (Međunarodni Dan plesa) na program „Slavonija vertikalni trening centar – Novi horizonti“ od 16:00 – 20:00 h u Centru za kulturu Đakovo.

Prijave su obavezne putem online prijavnice ili putem e-maila na info@histerianova.com jer je broj polaznika ograničen.

VODITELJ

DAVID GREEVES (GB) Redatelj pokreta, borbeni i zračni koreograf koji više od 24 godine radi na međunarodnoj razini u operi, Bollywoodu i cirkuskim produkcijama. Direktor Yskynna Vertical Dance CIO, specijaliziran za zračne performanse specifične za lokaciju u netradicionalnim prostorima za kulturne i umjetničke projekte.

Rođen u Redruthu, Cornwall, radi diljem svijeta u Operi, Bollywoodu, na velikim događajima i lokalnim produkcijama, kao direktor pokreta, koreograf borilačkih vještina i zračnih igara, kreativni monter i glumac. BA Hons iz psihologije ljudskog ponašanja, PGCE, cert LCDS, IRATA razina 1/2 i Phd doktorat iz teme emocionalne osnove u vertikalnom plesu na Sveučilištu Falmouth.

Treniranje u zraku započeo je s Angels of Disorder, {Jean-Paul Zacharini}, nastupom na štulama s Scarabeus Theatreom, a više od 18 godina sudjeluje s Glastonbury Festival Circus and Theatre kao glavni rigger za Circus & Theatre.

Godine 1998. počeo je raditi kao solo aerialist {corde lisse} i plesač za produkciju Davida McVicara Idomeneo u Vlaamse operi u Antwerpenu, Belgija, ovaj rad je napredovao i sada radi u kreativnom timu Davida McVicara za produkcije kao što su Aida ROH 2010./2011., Gotterdammerung i Ciklus Wagners Ring, Opera National du Rhin, Strasbourg 2011, L:e Clemency de Tito, Festival of Opera, Aix en Provence 2011, Le Capitole Toulouse 2012/2018, Chicago Opera 2014, Aida Le Palau des Artes Valencia 2012/2017, San Fransisco Opera Les Troyens 2016., The Liceu Barcelona 2020. i Mid Summer Nights Dream Tokyo 2020.

GALERIJA

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Informacije i prijave×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA