Biennale Triangle Image

EQUILIBRIUM – RELOADED

Vrijeme: 6. listopada 2023. u 20:00 h
Mjesto: Slavonija vertikalni trening centar

Equilibrium (lat. aequilibrium – ravnoteža, osjećaj, stabilnost) se u ovoj predstavi odnosi na stanje osjećaja ravnoteže unutar samih živih bića, na smisao vlastitog psihofizičkog stanja uma. Predstava je cjelovečernja vertikalno-somatska izvedba u režiji i koreografiji Marije Šćekić, nastala 2019. godine kao rezultat višemjesečne edukacije i mentorstva triju zadarskih polaznica Škole prirodnog pokreta (Ivana Kragić, Kristina Lisica, Dora Župan) i uz interakciju solo dionica plesne umjetnice Nikoline Komljenović. Predstava prikazuje dinamičke nestabilnosti međuljudskih odnosa uzrokovanih različitim iskustvima, strahovima, traumama, vizijama i očekivanjima. Intimna psihosomatska iskustva plesačica na užetu s jedne strane i sirov, animalni izričaj plesačice na tlu s druge strane početna je zamisao ideje koju ova predstava nosi u svojoj srži. Nakon svoje premijerne izvedbe u Kazalištu Travno u Zagrebu, predstava više nikada nije bila izvedena.

Ovom prigodom, predstava Eqilibrium – reloaded će istu autorsku ideju prenijeti publici u rekonstruiranoj, ažuriranoj verziji, u novom ruku i u izvedbi profesionalnih plesačica Aeriosa Dance ansambla i plesne umjetnice na Artist-in-residency programu Slavonija centar vertikalnog treninga.

Ideja i sinetografija ©: Marija Šćekić (Sinetografija je autorski notni zapis Marije Šćekić koji se bavi koreografijom pokreta tijela, zvuka i svjetla)
Plesačice na užetu: Julia Caar, Cara Siu, Meghan Goodman
Direktor sigurnosti: Colin Zacharias
Glavni rigger: David Greeves
Pomoćni riggeri: Mario Pinjuh, Sonja Sabo
Voditelj svjetla: Saša Bogojević
Snimanje, montaža i produkcija zvuka: Ranko Šajfar (Spaces, Đakovo)
Kostimografija: Mihaela Gregov (Ella Ella design)
Grafičko oblikovanje: Tomo Gavranović (Blue Dog, Zagreb)
Organizacija: Marija Šćekić – Histeria Nova, 2023.
Koprodukcija: Histeria Nova – Aeriosa


Informacije, prijave i upisi×