NEBESKI LETAČI

Autor: ak. slikar Sergije Mihić
Vrijeme otvorenja: 29. rujna 2023. u 19:30 h
Mjesto: Mediteranski vrt Kava, Karlobag

Kada letiš između neba i mora, između zemlje i neba, kada ljubavi i snage imaš, kada te strast pokreće i spaja, tada znaš, „Za let si dušo stvorena"! (Tin Ujević)

Nebeski letači je izložba radova grafike i ulja na platnu ak. slikara Sergija Mihića inspirirana plesom, životnom energijom, dugogodišnjim prijateljstvom i suradnjom s koreografkinjom Marijom Šćekić. Triptih ulja na platnu koji će ovom prigodom biti izložen u Mediteranskom vrtu Kava je prikaz ljudskog nastojanja, borbe, težnje i vjere u dostizanje cilja kao temeljne ideje projekta Biennale Novog pokreta. Ostatak radova, grafike na istu temu, bit će izloženi u Ateljeu Mihić koji se nalazi nedaleko od prostora Mediteranskog vrta Kava u Karlobagu i u Salonu Mihić u gradu Gospiću, gdje će biti javno izložen do konca godine.

Nakon otvorenja izložbe, posjetitelji će uživati u javnoj plesnoj izvedbi naziva „Kava“, nastaloj iz umjetničke rezidencije pod vodstvom koreografkinja Marije Šćekić (Histeria Nova) i Julie Taffe (Aeriosa).

Cilj suradnje Mihić – Šćekić je doprinos projektima promocije manje poznatih kulturnih dobara Republike Hrvatske te projektu revitalizacije Mediteranskog vrta „Kava“ iz 16. st. koji je zaštićena kulturna baština RH i dio je srednjovjekovne Fortice u Karlobagu.

Sponzori

Večerašnji program nastao je vlastitim doprinosom autora i umjetnika te podrškom TZ Grada Karlobaga.

Organizacija i produkcija: Histeria Nova
Umjetnička voditeljica: Marija Šćekić

GALERIJA

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Informacije, prijave i upisi×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA