LJETNA ŠKOLA VERTIKALNOG PLESA I SOMATSKOG UČENJA 2021.

19. – 23. srpnja 2021.
Umjetnička rezidencija za profesionalne plesače vertikalnog plesa
„The Fall“ – istraživački projekt autorice Sarah Bruat (Francuska)
Krov dvorane Krešimira Ćosića, ŠC Višnjik – Zadar


Integrativni element Ljetne škole vertikalnog plesa su besplatne i otvorene demonstracije i „try out“ radionice vertikale u kojima se publici otvaraju „vrata“ da se sami okušaju u penjačkom pojasu i nekim od jednostavnih tehničkih elemenata vertikalnog plesa.
U 2020. godini takvu smo mogućnost otvorili posjetiteljima Nacionalnog parka Paklenica pod vodstvom Magalie Lanriot, portugalske voditeljice Ljetne škole Vertikale i pozvane gošće Histeria Nove, a ove nam godine stiže francuska vertikalna plesačica Sarah Bruat, čiji je istraživački projekt odabran među dvadeset pristiglih iz cijelog svijeta. Njena ideja razrade plesne koreo-ideje pod nazivom „The Fall“ će se razrađivati tijekom 2021. godine na krovu dvorane Krešimira Ćosića, a rezultati istraživanja poslužit će kao preliminarni materijal za daljnju razradu tijekom listopada 2021. i ljeta 2022. u sklopu projekta „Biennale novog pokreta“ u koprodukciji Histeria Nove (Hrvatska) i Aeriosa Dance Society (Kanada).

ORGANIZACIJA I PRODUKCIJA: Histeria Nova u suradnji sa ŠC Višnjik
PRODUKCIJA: Histeria Nova / Škola prirodnog pokreta Marije Šćekić 2021.
POKROVITELJ: Grad Zadar

24. – 25. srpnja 2021.
„Discovery vertical dance“ – prva vertikalna plesna radionica za djecu u Republici Hrvatskoj


Grupa A (dob: 8 – 11 godina)
24. srpnja od 8:00 – 11:00 h

Grupa B (dob: 11 – 13 godina)
25. srpnja od 8:00 – 11:00 h

Prva radionica vertikalnog plesa za djecu donosi mnoštvo uzbudljivih iskustava za roditelje i djecu željnu avanture i nečeg, u pravom smislu riječi, „naopako“ novog. Možda Vam se na prvi pogled učini da je 3h malo ali vjerujte nam na riječ, 3h boravka i suspenzije u alpinističkom pojasu nije lagan zadatak niti za profesionalne vertikalne plesače, a kamoli za Vaše dijete. Vertikalni ples je umjetnost plesa svugdje i u svakom pogledu. Neka Vaše dijete istraži sve mogućnosti koje joj/mu ova radionica pruža! Dopustite im da u ovo čudnovato pandemijsko vrijeme, bar na trenutak zaborave sva ograničenja i zabrane i da svijet spoznaju, osjete i dožive na posve različit način: „iz naopakog“. :)
Nakon zagrijavanja i pripreme tijela za alpinistički pojas, započet ćemo s istraživanjem svih mogućnosti kretanja koje pruža ples na i po zidu. Kroz vježbe, improvizacije i igre, otkrit ćemo zanimljive i zabavne mogućnosti kretanja te radosti vertikalnog plesa!

VODITELJICE: Sarah Bruat, Marija Šćekić
RIGGERI: Franko Bilić, Antonia Dorbić
RIGGING DESIGN: David Greeves

ORGANIZACIJA I PRODUKCIJA: Histeria Nova 2021.
POKROVITELJ: Grad Zadar

24. – 25. srpnja 2021. 16:00 – 19:00 h
26. srpnja 2021. 12:00 – 16:00 h
„Discovery vertical somatics“ – radionica za početnike (adult begginers level)


Radionica vertikalnog plesa za početnike je ove godine nešto drugačija od onih prethodnih jer polaznik ima mogućnost odabrati lokaciju od ponuđene dvije:
  • lokacija 1: Kapetanova kula, Trg pet bunara
  • lokacija 2: Krov dvorane Krešimira Ćosića, ŠC Višnjik.
Nakon zagrijavanja i pripreme tijela za alpinistički pojas, započet ćemo s istraživanjem svih mogućnosti kretanja koje pruža ples na i po zidu, odnosno suspenzija tijela na slobodno puštenom užetu. Kroz vježbe i improvizacije, otkrit ćemo zanimljive mogućnosti kretanja te stvoriti temelj za daljnju razradu plesne sekvence na autentični, somatski način kretanja u dvorani Škole prirodnog pokreta u Zadru.

VODITELJICE: Sarah Bruat, Marija Šćekić
RIGGERI: Franko Bilić, Antonia Dorbić

PRIJAVNICE

CIJENA (djeca): 500 Kn
CIJENA (odrasli početnici): 1.000 Kn
ROK PRIJAVE: 1. srpnja 2021.

Plaćanje radionice možete izvršiti u 2 obroka. Ukoliko dođe do ponovne promjene situacije uzrokovane pandemijom COVID 19, novac će biti preusmjeren na drugi datum održavanja radionice, a za one kojima taj datum neće odgovarati – novac će biti refundiran.

Rok uplate 1. obroka kotizacije u iznosu od 1/2 ukupnog iznosa (250 kn za djecu/500 kn za odrasle) je petak, 28. svibnja u 15:00 sati, što je garancija, odnosno potvrda rezervacije vašeg mjesta.

Rok uplate 2. obroka u iznosu od 2/2 ukupnog iznosa (250 kn za djecu/500 kn za odrasle) je srijeda, 30. lipnja 2021.

PODACI ZA UPLATU

HISTERIA NOVA
ALOJZIJA STEPINCA 13
31400 ĐAKOVO
IBAN: HR8923600001101851256
OPIS PLAĆANJA: Ljetna škola vertikalnog plesa 2021.

Histeria Nova flyer ljetna škola vertikalnog plesa Histeria Nova flyer ljetna škola vertikalnog plesa

GALERIJA

1 / 1



×