SOMATSKI POKRET

Somatski pokret je program individualnih treninga Škole za prirodni pokret Marije Šćekić koji se održava u Zadru, na adresi Ivana Zajca 2.

Naziv somatski dolazi od starogrčke riječi soma koja znači „tijelo, sve stanice tijela, svi dijelovi tijela i sve osobine svih dijelova tijela“. Dakle TIJELO u cjelini – iznutra i izvana. Tijelo ima svoju inteligenciju koja je zbog našeg užurbanog i kaotičnog načina života u velikoj mjeri neaktivna; zapostavljena i zanemarena. Posljedice toga su upravo sve učestaliji nepravilni obrasci kretanja koji se javljaju kada se ljudi oslanjaju isključivo na kognitivna a ne somatska iskustva i znanja. Razlozi upisa ovog tečaja uistinu mogu varirati od osobe do osobe: psihosomatski simptomi, traumatska iskustva, pomanjkanje samopouzdanja i sl. Najčešći razlozi upisa ovog tečaja u Školi prirodnog pokreta u Zadru su bili potreba za osobnim rastom, nadogradnjom tjelesnog vokabulara i razvojem vlastitog tjelesnog, plesnog, kreativnog i umjetničkog potencijala polaznika. .

Tečaj Somatski pokret je program koji polazniku ne služi za liječenje nego kao prevencija razvoja određenih psihofizičkih poremećaja uzrokovanih lošim tjelesnim držanjem, lošim navikama i neispravnim obrascima kretanja. Somatske plesne tehnike koriste se za buđenje i razvoj svijesti polaznika o građi, strukturi, organizaciji i funkciji njegova vlastitog tijela. Stimulacijom i reorganizacijom fizičke, emotivne i perceptivne svjesnosti našeg tijela, vraćamo izgubljeni osjećaj sigurnosti, ravnoteže, snage, samopouzdanja i vitalnosti.

Tečaj je namijenjen svima neovisno o dobi i prethodnom iskustvu a mogu ga pohađati i pedagozi, izvedbeni umjetnici, plesači, glumci, pjevači, psihoterapeuti koji su tjelesno orijentirani. Treninzi se održavaju prema unaprijed dogovorenom rasporedu između polaznika i voditelja.

Što odjenuti: udobnu trenirku, majicu i čarape

Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavnicu.

CIJENA

Cijene online programa nalaze se ovdje.

Informacije, prijave i upisiGALERIJA

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10
×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA