BABINE SUZE

Produkcija: Histeria Nova – Film 54, 2015.

Premijera: 29. travnja 2016. / IX Paklenica Film Festival

NAGRADA BLUE SUN PAKLENICA 2016.

Naziv “Babine suze” nastao je kao spoj riječi “baba” (koja se često koristi za naziv određenog vrha, dulibe, jame, jezera itd.) i riječi “suze” koje simbolički predstavljaju težinu, muku, bol i patnju života na surovoj planini te radost, skromnost i dostojanstvo suživota kakav su imali dida Jole i baba Mara (Josip i Marija Ramić) za života na Paklenici.

Film Babine suze je realiziran u sklopu projekta Vrata Velebita po ideji autorice Marije Šćekić. Glazbu za film radio je Ranko Šajfar, a snimanje i montažu potpisuje Boris Šeper i Film 54.

Glavna radnja koreografije za film odvija se u zaseoku Ramići (Sklopine) – rodnom mjestu Josipa Ramića u kojemu cijeli svoj život provodi uz nedavno preminulu suprugu Mariju (1926.-2015.). Silaskom bake Marije i dida Jole sa planine, NP Paklenica više nije ista kad je riječ o pravom, iskrenom, autentičnom tradicijskom suživotu čovjeka i planine. Njihovim odlaskom ova planina postaje mjesto iznimne prirodne ljepote koja u sebi čuva uspomenu na one koji su je poznavali u dušu i čija je duša živjela za nju.

GALERIJA

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Informacije, prijave i upisi×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA