RADIONICA CIJANOTIPIJE I TONIRANJA CIJANOTIPIJE

Voditeljica: Sarah Fuller
Mjesto: Starigrad Paklenica, Paklenica National park
Vrijeme:

  • 24. rujna od 14 do 17 sati (cijanotipija)
Za koga: 8 – 12 sudionika, od 15 godina naviše

OPIS

Dođite istražiti povijesni proces fotografije Cyanotype kroz objektiv lokalne flore i teksture! Fokus ove radionice bit će suradnja na izradi kamuflaže od tkanine inspiriran ekosustavom Paklenice. Suradnička kamuflaža stvorena tijekom radionica će se koristiti u site-specific vertikalnoj plesnoj predstavi u Velikom kanjonu u Paklenici Nacionalni park. Cijanotipija je tradicionalni foto proces koji koristi foto kemiju na bazi željeza i UV svjetlo sunca za stvaranje prekrasnih ispisa plavih tonova. Otisci se također mogu tonirati na različite načine nijanse žute, smeđe i tamno ljubičaste koristeći prirodne materijale poput čaja, kave, lokalnog bilja i biljke.
Na ovoj dvodnevnoj radionici obradit ćemo:

  • Kako premazati tkaninu cijanotipnom kemijom
  • Kako izložiti otiske na suncu koristeći lokalne materijale kao što su kamenje, lišće i kora kao 'negative'
  • Kako tonirati konačne otiske čajevima, kavom i biljem.

O VODITELJICI

SARAH E. FULLER (CANADA) je kanadska vizualna umjetnica i fotografkinja čija umjetnost progovara tematiku ljudske intervencije u krajoliku. Sarah je bila rezidencijalna umjetnica u Banff Centru za umjetnost i kreativnost, Laughing Waters u Nillumbick Shireu, Australija, Institutu za umjetnost i kulturu Klondike, Yukon, Fondazione Antonio Ratti, Italija, i Udruženju vizualnih umjetnika (SIM), Island. Magistrirala je na Sveučilištu u Ottawi i diplomirala na Sveučilištu Emily Carr.
Nedavne izložbe uključuju Terra Incogknita u PLATFORM centru za fotografsku + digitalnu umjetnost, Winnipeg, Refugio u Umjetničkoj galeriji Sveučilišta u Lethbridgeu i I možda u meni netko vrlo star još čuje živi zvuk drva u Umjetničkoj galeriji Ottawa. Njezin video rad prikazan je na Art on the Screens (Misissauga 2019.) i Photophobia (Hamilton 2019.). Godine 2017. surađivala je s Moment Factory i Banff Centrom na site-specific instalaciji Illuminations: Human/Nature.
Njezini se radovi nalaze u javnim i privatnim zbirkama, uključujući Kanadsko vijeće za umjetnost Art Bank, Alberta Foundation for the Arts, galeriju Walter Phillips i Ministarstvo vanjskih poslova.

GALERIJA

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Informacije i prijave×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA