MARIJA I ZORAN ŠĆEKIĆ U ZADRU

Pod zajedničkim nazivnikom Kazališta lutaka Zadar i Koncertnog ureda Zadar, zadarska će publika u veljači imati priliku posjetiti niz događaja u odvojenoj izvedbi sestre i brata Šćekić, točnije koreografkinje i plesačice Marije Šćekić te skladatelja i inovatora Zorana Šćekića. Očekuje nas kazališna predstava, koncert i dva predavanja, a zajednička poveznica je preispitivanje odnosa umjetnosti i znanosti, uma i srca, klasičnog i inovativnog.

PROGRAM

  • Predstava: Human Error
  • Predstava Human Error pod autorstvom i solo izvedbom Marije Šćekić održat će se u četvrtak, 13. veljače s početkom u 20:00 sati u Kazalištu lutaka Zadar uz slobodan ulaz.
  • Koncert: Just Music
  • U utorak, 18. veljače s početkom u 20:00 sati, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, održat će se autorski koncert Zorana Šćekića Just music u izvedbi pijanistice Ane Žgur. Ulaznice po cijeni od 50 kn potražite u prodaji tri dana prije koncerta ili online na Ulaznice.hr.
  • Predavanje: Uvod u Panmonizam
  • Za Zorana Šćekića slobodno se može reći da je jedan od najinovativnijih glazbenika na našoj sceni. Tako će dan nakon koncerta, u srijedu 19. veljače 2020. godine u 18:00 sati, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, Šćekić održati besplatno predavanje i predstaviti svoj projekt pod nazivom Panmonizam, a koji obuhvaća mikrotonalnu glazbu, geometriju, mehaniku, grafiku i edukaciju.
  • Predavanje: Tijelo i mozak – neuroznanost plesnog pokreta
  • U petak 21. veljače 2020. godine s početkom u 19:00 sati održat će se besplatno predavanje u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači čiji su govornici Marija Šćekić i radiolog dr. sc. Milan Radoš, docent Hrvatskog Instituta za istraživanje mozga i voditelj laboratorija za funkcionalno oslikavanje mozga Poliklinike Neuron iz Zagreba.

Nakon izvrsnih nastupa, Marija i Zoran Šćekić Zadranima donose i zanimljiva predavanja
Predavanje Zorana Šćekića Uvod u Panmonizam
Niz događaja u izvedbi Marije i Zorana Šćekića
Plesačica i skladatelj, Marija i Zoran Šćekić u veljači Zadru

GALLERY

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5×