PRIRODNI POKRET ZA DJECU

Princip Jednostavno da svako dijete razumije čini osnovu svih programa Škole prirodnog pokreta, bilo da je riječ o djetetu ili odraslom polazniku.

VAŽNA NAPOMENA

Svako je dijete jedinstveno i posjeduje unaprijed određen genetski motor. Taj motor nema nikakve veze sa vještinom ili talentom ali ima itekakve veze sa razvojem djetetove motivacije, samopercepcije, jačanjem snage tijela i uma, snage volje i stvaranjem dobrih navika o ispravnom kretanju. Opterećenje mišićno-koštanog sustava od trčanja bitno je za obuku naših tijela pa je poželjno početi rano. Ključ je u vježbanju ravnoteže i percepcije tjelesne težine na stopala nogu a ne marka obuće koju vaša djeca nose. Skakanje je izuzetno važno za naše tijelo jer pomaže u održavanju elastičnih i zdravih mišića, tetiva i krvnih žila ali ne treba pri tom zaboraviti staru narodnu poslovicu koja kaže „prvo skoči pa reci hop“.

Tečaj Prirodni pokret za djecu putem individualiziranog programa rada omogućava svakom djetetu da nauči osnovne elemente prirodnog kretanja ( hodanje, trčanje, skakanje, bacanje) i napravi iskorak u načinu povezivanja tih jednostavnih radnji u zanimljiv psiho-motorički izričaj, jedinstven za svako dijete. Kao i u životu, poanta je u tome da stvari budu i ostanu PRIRODNE, dakle, jednostavne, ali izazovne.

Zato nije uzaludno još jednom ponoviti da Škola prirodnog pokreta i plesa NIJE plesni studio u kojemu se djeca pripremaju za sportska ili umjetnička natjecanja kao niti za scenske javne nastupe već mjesto gdje djeca uče ispravno hodati, trčati, skakati, razmišljati, družiti se i izražavati pokretom tijela u cilju dugoročne koristi i daljnjeg razvoja kreativno-umjetničkog potencijala i tjelesno-borilačkih vještina. Na ovaj način, treninzi postaju zanimljivi ali izvodljivi baš svakom djetetu, pa i onom koje će pri izvođenju vježbi i zadataka nailaziti na najveće (psiho-motoričke) poteškoće.

Dvorana u kojoj se odvija nastava je prostor u kojemu dijete stvara dobiva svu potrebnu pažnju, pomoć i podršku za rad, rast i razvoj. Individualizirani program se ne uzima u obzir u suvremenom školskom sustavu pa se djeca ne rijetko bore da ostanu u skladu sa formom koja im se pripisuje. U Školi prirodnog pokreta – od djece se upravo očekujemo da budu i jesu to što uistinu jesu – DJECA.

Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavnicu.

CIJENA

Cijene online programa nalaze se ovdje.

GALERIJA

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13
×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA