SOMATIC 50+

Tečaj Somatic 50+ Somatic 50+ dio je redovnog programa Škole prirodnih pokreta Marije Šćekić koji se održava u Zadru od 6. listopada 2017. godine, na adresi Ivana Zajca 2. Program je namijenjen osobama zrelije dobi (50+) željnim relaksacije, otpuštanja boli i napetosti u pojedinim dijelovima tijela te pronalaska vlastitih obrazaca kretanja u svrhu pronalaska suptilnih, oku skrivenih, pokreta u svome tijelu.

Naziv „somatic“ dolazi od starogrčke riječi soma koja znači „tijelo, sve stanice tijela, sve dijelove tijela i sve osobine svih dijelova tijela“ . Tijelo ima svoju inteligenciju koja mu omogućava lako kretanje prostorom u kojem se pokreće. Tečaj Somatic +50 polazniku pruža sigurno, pozitivno i kreativno tlo za stjecanje upravo takve psihomatske inteligencije.

Metoda Marije Šćekić uključuje integraciju različitih somatskih pristupa, uključujući centriranje tjelesnog uma te osnove plesnih metodologija poput BMC, Feldenkreista, Bartenieffa s jedne strane i niza plesnih tehnika improvizacije u suvremenom plesu s druge strane. Cilj je postići kvalitetu kretanja i dugoročno osvijestiti tijelo, poboljšati držanje i razviti vještinu koordinacije pokreta u svakodnevnom životu zbog prevencije ozljeda i bolova. Improvizacija na zadanu temu sastavni je dio napredne faze treninga, pa se polazniku pruža mogućnost da izvuče svoj maksimalni umjetnički i kreativni potencijal iz danog oblika vježbanja.

Treninzi se održavaju u grupama od 4 polaznika.

Svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavnicu.

CIJENA

Cijene online programa nalaze se ovdje.

Informacije, prijave i upisiGALERIJA

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11
×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA