SVEMIR I KRETANJE ČOVJEKA

Kako je izgledao čovjekov put u svemir? Kako je raketna tehnologija omogućila ljudima da dostignu brzinu od blizu 40 tisuća km na sat? Čovjek u svemirskoj šetnji izvan svemirske letjelice. Dugotrajni boravak ljudi u orbitalnoj postaji. Hodanje po površini Mjeseca. Program Artemis omogućit će dolazak prve žene na Mjesec. Kako će uskoro izgledati turistički letovi do ruba svemira? Sa svemirskim letovima upoznat ćemo se uz projekciju mnoštva fotografija a u slučaju vedrog vremena potražit ćemo i neke objekte na našem nebu.

Ovim predavanjem, Ante Radonić i Marija Šćekić službeno započinju znanstveno-umjetničku suradnju iz područja astronomije, planetarne geologije i suvremenog plesa u svrhu pripreme nove autorske multimedijalne predstave u produkciji Histeria Nove čiju premijeru najavljujemo za rujan 2021. g. u gradu Zadru.

VODITELJ

Ante Radonić (rođen u Korčuli), dobitnik je Nagrade za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2014).
Više od četrdeset godina radio je u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu kao voditelj planetarija s odjelom astronautike. Objavio je tristotinjak popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima (ABC kultura, Čovjek i svemir, Leksikon, Opća enciklopedija Leksikografskog zavoda „Miroslav Krleža“, knjiga „Pogled u svemirski ocean“ u izdanju Zvjezdarnice Hrvatskog prirodoslovnog društva).
Od 1997. stalni je stručni suradnik tjedne emisije Andromeda, posvećene istraživanju Svemira, na Drugome programu Hrvatskoga radija utorkom od 20 do 22 sata. Širom Hrvatske održao je više od 500 javnih predavanja iz područja astronomije, astronautike i raketne tehnike.

Prijaviti se možete na info@histerianova.com
Dizajn: Blue dog, Zagreb

GALERIJA

1 / 2
2 / 2
×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [HR]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA