School of Natural Movement Triangle Image

UTJELOVLJENI KRAJOLICI

Vrijeme: 24. rujna 2023. 19:00 – 20:00 h
Mjesto: Dvorana Kamp, Nacionalni park Paklenica
Predaje: Sarah Fuller, MFA BFA Fotografija, WFR, ACMG AHG
Organizator: Histeria Nova u suradnji s Nacionalnim parkom Paklenica

Sarah Fuller je vizualna umjetnica kanadsko-islandskog porijekla koja ideju kamuflažne intervencije čovjeka u prirodi u kojoj stvara provodi kroz sve etape svoga stvaranja. Lokalne priče mještana, ekosustavi i osobne impresije prostora u kojemu radi Sarina su velika inspiracija već dugi niz godina. U posljednjem desetljeću, njezin se rad često odnosi na ljudsku intervenciju u krajoliku i 'više od ljudskih' [1] iskustava zemlje.

Fotografska povijest i procesi utkani su u njezinu umjetničku produkciju zajedno s interesom za materijalnost i način na koji slika nastaje. Često se u njezinom radu fotografija stapa s krajolikom, govoreći o idejama sjećanja i replikacije.

Posljednjih deset godina Sarina praksa bila je usredotočena na potopljene narative koji nisu odmah vidljivi u krajoliku. Njezin rad često koristi kazališne iluzije, mimiku i ručno izrađenu kamuflažu za integraciju fotografskih objekata u zemlju, kao i foto kolaž i video performans.

Sarino predavanje obiluje multimedijalnim prikazima svega gore navedenog a njezin govor ponudit će objašnjenje o tim temama i načinima na koje se one isprepliću u njezinoj suradnji s Aeriosa Dance Society i Histeria Nova u projektu „Biennale Novog pokreta 2023“ s naglaskom na ekosisteme Nacionalnog parka Paklenica.

[1]
Writer Mara Puig de la Bellacasa uses the phrase “more than human” to describe non-human residents of the land. This description and Puig de la Bellacasa’s framework that the term “‘more than human’... “invites [s] us to ‘transcend’ the human for something ‘more than’”, resonates with my artistic ethos of care and a non-hierarchical relationship to the natural world. Puig de la Bellacase. Matters of Care: Speculative Ethics in More Than Human Worlds. University of Minnesota Press, 2017. pp1.


Whitebark Pine, Canadian Rockies No. 2. Inkjet print. 40”x40”. 2022. © Sarah Fuller

Image still from the video Experiment in Landscape No. 2 (2012) © Sarah Fullerwww.sarahefuller.com
sarah@sarahefuller.comInformation, applications and enrollment
×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA