Biennale Triangle Image

VERTIKALA ZA SVE

Vertikala za sve je naziv pilot projekta, nastalog iz dugoročne suradnje Marije Šćekić (Histeria Nova) i Marijane RajićUdruga Aurora, koji se bavi pitanjima razine svijesti hrvatske javnosti o stvarnim potencijalima osoba s invaliditetom te njihovim uključenjem u naizgled nemoguću umjetničku plesnu disciplinu – vertikalni ples.

Percepcija tjelesnih ograničenja osoba s invaliditetom, u ovom slučaju, služi kao njihova odskočna daska za otvaranje budućih dijaloga i stvaranje tjelesnog vokabulara pod nazivom Novi pokret u kojemu riječ novi simbolizira pojam drugačiji, a riječ pokret simbolizira pojam budućeg djelovanja.

Prvi javni simpozijum pod nazivom održan je 8. svibnja 2021.g u Dalmaciji, gradu Šibeniku pod nazivom Novo vertikalno, za roditelje djece oboljele od cerebralne paralize te sve zainteresirane osobe s invaliditetom u gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji.

Drugi javni simpozijum pod nazivom Drugačija perspektiva – Vertikala za sve održat će se 7. listopada 2023. od 10:00 do 13:00 h u Slavoniji, u Centru za kulturu Đakovo, unutar projekta Biennale Novog pokreta 2023.

Svrha programa u Đakovu je:

  • povezivanje članova Udruge Aurora – Šibenik, Udruge Neven – Đakovo i Udruge Trn – Vinkovci
  • edukacija i promocija vertikalnog plesa kao terapeutsko-rehabilitacijske umjetnosti
  • promocija umjetničkih potencijala osoba s invaliditetom (predavanje i projekcija filma Alternative Perspectives pod stručnim vodstvom koreografkinje Lindsey Butcher, umjetničke voditeljice Gravity-Levity plesne kompanije iz Brytona, Velika Britanija)

Programi se realiziraju podrškom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te vlastitim sredstvima udruga.


GALERIJA

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Informacije, prijave i upisi×