ZIDOVI LIMERICKA

Produkcija: Kat & Dawg Productions, Irska

Ovaj višestruko nagrađivani film, prvi irski vertikalni plesni film, izjava je o psihološkim učincima koje oštre političke granice imaju na ljude. Pružatelju nudi prozor u unutrašnji svijet plesača, u koji oni žele pobjeći iz svoje mračne, opresivne stvarnosti. Gravitacija neprekidno mijenja njihovu perspektivu pružajući im slobodu da artikuliraju svoje osjećaje neprekidnim kretanjem. Kako nesreća i tjeskoba proizlaze pod utjecajem vanjskih sila, njihov jedini izlaz je zid koji ih istovremeno i dijeli i podupire.

S vojskom iza leđa i slobodom u svojim srcima, plesači se bore za prevladavanje prepreka na putu.

  • Pobjednik najboljeg filma na Praškom festivalu plesnog filma
  • Pobjednik najbolje kinematografije na MarDelDance: Filmski festival u New Jerseyju
  • Pobjednik izbora publike na Tipperary Dance Platfom
  • Pobjednik najboljeg filma na zapadu na međunarodnom filmskom festivalu Richard Harris
  • Pobjednik najboljeg međunarodnog filma školskog žirija na InShadow Lisabonskom festivalu ekrana
  • Pobjednik je najboljeg glazbenog tematskog filma na međunarodnom filmskom festivalu u Soriji

O AUTORICAMA

Máire Dee i Kathryn Cooley vertikalni su plesni kolektiv koji čine "Kat i Dawg produkcije". Njihovo najnovije djelo „o koncu“ emocionalno je nabijena priča o preživjelim iz Magdalenskih praonica.

Obučena u Cornwallu, Kathryn Cooley pohađala je St. Austell College, gdje je i diplomirala uz odlikovanje u BTEC Dance kvalifikaciji. Zatim je stekla zvanje BA (Honors) stupanj izvođačkih umjetnosti (ples) od LIPA, (Liverpool Institute of Performing Arts) 2009. godine. Nakon što ju je diplomirala međunarodna zrakoplovna plesna tvrtka Fidget Feet (sa sjedištem u Irskoj) suradnik umjetnik s tvrtkom. Tijekom proteklih deset godina Kat je također radio za tvrtke poput All ili Nothing Aerial Dance Theatre (Škotska), Scarabeus Aerial Theatre (London), High Performance (London), Cantabile 2 (Danska), Attik Dance (Plymouth) i Les Commandos Percu (Francuska).

Máire Dee je svestrana izvođačica koja spaja svjetove plesa i zraka kako bi stvorila pokret pokreta koji je izrazito njezin vlastiti. Njezina strast prema nastupu započela je u mladosti, iskoristivši svaku priliku da se predstavi. Ta je strast rasla kao i ona, a Máire je profesionalno trenirala na prestižnom plesnom fakultetu u London Studio Studio. Tijekom svoje karijere imala je priliku nastupati na nekim nevjerojatnim prostorima širom svijeta, u tvrtkama poput Fidget Feet Aerial Dance, Motionhouse, Opera National De Lorraine i Wexford Opera. Dobitnica je koreografskih nagrada, uključujući nagradu Elizabeth West za koreografiju i burze za potporu profesionalnom razvoju.

GALERIJA

1 / 3
2 / 3
3 / 3

Informacije, prijave i upisi×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA