Biennale Triangle Image

KOREOGRAFIJA BORILAČKIH VJEŠTINA

Voditelji: David Greeves (VB)
Organizatori: Histeria Nova • Kulturni centar Đakovo
Mjesto: Kulturni centar Đakovo
Vrijeme: 27. travnja 2022. / Međunarodni dan plesa

Borilačke i borbene vještine predstavljaju čitav niz pokreta, vježbi i tradicijskih sistema samozaštite kojima je cilj zaustaviti prijetnju, slijediti kodeks časti i onesposobiti neprijatelja ukoliko drugog izlaza nema. Radionica „Koreografija borilačkih vještina“ se temelji na pokretu fizičkog teatra i tehnikama borilačkih vještina na kojoj će naglasak biti stavljen na uzemljenje, poravnanje tijela, svjesnost tijela i kontaktni rad. Tjelesni trening počinje s vježbama disanja, povezivanja s tlom i specifičnim vježbama poravnanja tijela. Nadovezujući se na vježbe iz Qi Qong i Tai Chi prakse i utjecaje Suzuki i LeCoq tehnike s naglaskom na razvijanje visoko energičnih sekvenci te razvoju izražajnih i izvedbenih kvaliteta polaznika. Radionica će voditi sudionike kroz proces individualnog, partnerskog i kolektivnog tehničko-kreativnog rada. Podne sekvence i kontaktni rad bit će jasno demonstrirani kako bi se postiglo razumijevanje o primjeni i prijenosu težine, snage, vremena i prostora.

Radionicu će voditi David Greeves.

Aktivnosti izvan dvorane ovisit će o mogućnosti opremanja prostora Centra za kulturu Đakovo kao budućeg Slavonija vertikalnog trening centra u kojemu će vještine polaznika, plesača i izvođača znatno ovisiti o stupnju njihovih profesionalnih vještina kako u polju suvremenog plesa tako i u borilačkim vještinama. Tradicionalna zračna oprema poput trapeza s jednom točkom, remena, svile i užeta može se koristiti za razvoj scenskog vokabulara i inovativnih načina kretanja na poda kao i suspenziji te zraku. Cilj radionice je okupiti sve zainteresirane dionike, polaznike, plesače, izvođače i druge dionike u cilju buduće suradnje. Svilena čahura, penjačko uže i jednostruki pojas s mogućnošću partnerskog rada sa sustavima remenica dat će širok raspon mogućnosti kretanja za tehnički napredak i kreativni rad.

O voditelju

DAVID GREEVES (GB) je koreograf, izvođač, redatelj i profesionalni rigger više od 23 godine. Posjeduje veliko međunarodno iskustvo u vertikalnom plesu, visinskim radovima i riggingu za svjetske produkcije, radeći s glumcima, plesačima, borilačkim umjetnicima i ljudima s interesom za visinske izvedbe.

Osnivatelj je Yskynna kompanije koja nudi treninge za profesionalne plesače, glumce i umjetnike te je pionir razvoja vertikalnog plesa u Cornwallu, u cilju promocije kreativnih i fizički zahtjevnih inovativnih iskustava dostupnih svima.

David je opsežno i neumorno radio tijekom svoje karijere: s režijom pokreta, zračnom i borbenom koreografijom za operne produkcije u Kraljevskoj operi, režijom borbe i koreografom za letenje za produkcije kao što su Jaan e Jigar za kazalište Raj Mahal Theatre u Dubaiju, rigging za Glastonbury Festival's Big Top, i kao glavni lutkar za Golden Tree's Man Engine, da spomenemo samo neke.

Ulijevajući povjerenje kroz rigoroznu radnu metodu za sigurnost i kreativni napor, David vodi kreativni pogon za tvrtku.


GALERIJA

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Informacije, prijave i upisi×