Biennale Triangle Image

ADAPTACIJA – NOVE VERTIKALNE FORME
ADAPTACIJA (PRILAGODBA) je pilot projekt; međunarodna umjetnička suradnja s vizualnom umjetnicom Sarah Fuller, koreografkinjama Juliom Taffe i Marijom Šćekić te plesačima Aeriose Meghan Goodman, Chandrom Krown, Alexom Tamom i Carom Siu. Ovaj projekt hibridne plesne i vizualne umjetnosti razvijat će se na lokaciji u Velikom kanjonu Nacionalnog parka Paklenica uz dodatnu dizajnersku potporu direktora sigurnosti Aeriose Colina Zachariasa, umjetničkog direktora Yskynne Davida Greevesa i penjača Marija Pinjuha i Sonje Sabo.

Tijekom sedmodnevnog istraživanja na Paklenici i u Karlobagu, međunarodni tim umjetničkih suradnika upoznat će i istražiti geologiju i ekologiju Velebita uz pomoć lokalnih znanstvenika i penjača. Zatim će, predvođeni Sarah Fuller, plesači Aeriose surađivati sa skupinom lokalne školske djece, koristeći proces tiskanja cijanotipijom za stvaranje velikih tekstilnih komada s utisnutim uzorcima lokalnih biljaka.

Potom će se tekstilni komadi tonirati kako bi se slagali s bojama litica stijena u kanjonu Paklenice, a zatim uklopiti u prikaz vertikalne plesne koreografije na vrletima pakleničkih stijena istražujući kamuflažu i performans kao sredstvo razgovora o ljudskom i ne-ljudskom doživljaju prostora.

ADAPTACIJA se nastavlja i proširuje na prethodnu suradnju između Aeriose i Sarah Fuller, pod nazivom HABITATS AND CAMOUFLAGE spajajući ples i vizualnu umjetnost na zapadnoj obali otoka Vancouver .

PROGRAM

Starigrad Paklenica

  • 24. rujna (nedjelja)
od 14:00 – 17:00 (Dvorana Camp – kod ureda Nacionalnog parka Paklenica)
Radionica cijanotipije i toniranja cijanotipije pod vodstvom vizualne umjetnice Sarah Fuller
od 19:00 – 20:00 (Mjesna vjećnica općine Starigrad Paklenica)
Utjelovljeni krajolici razgovor s umjetnikom pod vodstvom vizualne umjetnice Sarah Fuller
  • 24. – 27. rujna (ponedjeljak – srijeda)
od 14:30 – 17:00 (penjački smjer Ljuska – Caramara, kanjon Velike Paklenice)
Ljuska – eksperimentalne probe iz područja suvremenog i vertikalnog plesa na sjecištu umjetnosti, znanosti i novih tehnologija, pod umjetničkim vodstvom Julie Taffe i Marije Šćekić (Nagrada: Chrystal Dance Prize)
  • 25. rujna (ponedjeljak)
od 09:30 – 14:30 (penjački smjer Zava, kanjon Velike Paklenice)
Radionica cijanotipije i vertikalnog plesa za djecu pod vodstvom vizualne umjetnice Sarah Fuller, plesačice Ishite Raine (Indija) i plesača Alexa Tama (Kanada).
  • 27. rujna (srijeda)
od 18:30 – 19:15 (penjački smjer Ljuska – Caramara, kanjon Velike Paklenice)
Ljuska – javni performans (work in progress) pod umjetničkim vodstvom koreografkinja Julie Taffe i Marije Šćekić i izvedbi plesača Aeriosa Dance Society (Meghan Goodman, Chandra Krown, Cara Siu, Alex Tam)
od 19:30 – 20:00 (dvorana Bunker, kanjon Velike Paklenice)
Okrugli stol – otvoreno za širu javnost


Karlobag

Projekt: MEDITERANSKI VRT KAVA
  • 28. – 29. rujna (četvrtak – petak)
od 13:00 – 18:00 (Mediteranski vrt Kava)
Umjetnička rezidencija – Interdisciplinarna suradnja vizualnih umjetnika Sarah E. Fuller (Kanada – Island) i ak. slikara Sergija Mihića pod umjetničkim vodstvom koreografkinja Julie Taffe i Marije Šćekić i dizajnera sustava za rigging Colina Zachariasa
  • 29. rujna (petak)
od 19:30 – 20:00 (Mediteranski vrt Kava)
Nebeski letači – izložba radova grafike ak. slikara Sergija Mihića inspirirane vertikalnim plesom
od 20:00 – 20:30 (Mediteranski vrt Kava)
Kava – Site specific plesna izvedba (work in progress)


Informacije, prijave i upisi×